DOGAĐANJA

27. svibnja 2021.

ODRŽANA ONLINE RADIONICA ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ ZA ERASMUS+ STUDIJSKI BORAVAK U LJETNOM SEMESTRU AK. GODINE 2021./2022.


U ponedjeljak 24.5.2021., u 12h, Katarina Kovač, koordinatorica za odlaznu mobilnost studenata je zajedno sa ECTS koordinatoricom doc. dr. sc. Martinom Solenički oganizirala online radionicu o prijavi na Erasmus+ natječaj za ljetni semestar ak. godine 2021./2022.

Na radionici su studenti aktivno sudjelovali i postavljali pitanja vezana za aktualni natječaj.

Ispod se može pristupiti prezentaciji sa radionice.


RADIONICA Erasmus+ natječaj - za ljetni semestar 2021-22 (1).pptx
17. svibnja 2021.

ODRŽANA ERASMUS+ ONLINE RADIONICA za studente koji idu na međunarodnu razmjenu u zimskom semestru ak. god. 2021./22., 17. svibnja 2021. u 11h


U ponedjeljak, 17. svibnja 2021. u 11h., Ured za međunarodnu suradnju organizirao je online radionicu za odlazne studente EFZG-a koji su dobili Erasmus+ stipendiju za zimski semestar u ak. god. 2021./22.

Na radionici su ECTS koordinatorica doc. dr. sc. Martina Solenički i Katarina Kovač, koordinatorica za odlaznu mobilnost studenata, predstavile prezentaciju sa osnovnim smjernicama prije, za vrijeme i nakon mobilnosti. Na kraju radionice, studenti su imali priliku postaviti sva pitanja usmeno i putem chat-a.

Prezentacija je dostupna ispod.


Razmijeni se! - Odlazak na Erasmus+ mobilnost - zimski semestar 2021-22.pptx

Održana online radionica o Erasmus+ (KA103) natječaju za studijski boravak u zimskom semestru ak. godine 2021./2022.

15. ožujka 2021.

15. ožujka 2021.
Ured za međunarodnu suradnju EFZG-a zajedno sa ECTS koordinatoricom doc. dr. sc. Martinom Solenički u ponedjeljak 15. ožujka 2021. u 11h, održao je radionicu za prijavu studenata na Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak - programske zemlje (KA103) za ZIMSKI semestar ak. god. 2021./22. za koju se prijavilo 116 studenata.Katarina Kovač iz Ureda za međunarodnu suradnju prezentirala je osnovne značajke Natječaja, dok je ECTS koordinatorica doc. dr. sc. Martina Solenički studentima pojasnila postupak odabira i priznavanja kolegija koje će upisivati i polagati na partnerskoj instituciji u inozemstvu. Na radionici koja je trajala gotovo 2 sata, studenti su imali prilike postavljati pitanja vezano za prijavu na Natječaj.

RADIONICA Erasmus+ natječaj - za zimski semestar 2021-22.pptx

ODRŽAN VIRTUALNI MEĐUNARODNI SAJAM MOBILNOSTI RAZMIJENI SE! 2021.

10. veljače 2021.


Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
10. veljače 2021.


Ured za međunarodnu suradnju je 10. veljače 2021. u prostoru Knjižnično dokumentacijskog centra organizirao Međunarodni sajam mobilnosti Razmijeni se! 2021. u virtualnom obliku.

Na sajmu su se pozdravnim govorom obratili dekan Fakulteta prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekanica za međunarodnu suradnju i projekte, izv. prof. dr. sc. Kosjenka Dumančić te voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Suzana Karabaić.

Uvodne prezentacije o mogućnostima međunarodne mobilnosti održale su koordinatorice za odlaznu mobilnost studenata EFZG-a Irena Šimek Klarić i Katarina Kovač.

Svoja iskustva s razmjene prezentirali su studenti EFZG-a, Lea Mišura, koja je boravila na Libera Università Internazionale degli Studi Sociali (LUISS) 'Guido Carli', Italija i Luka Vidoš koji se javio izravno iz Portugala jer je produljio svoj boravak sa zimskog na ljetni semestar na sveučilištu ISCTE IUL - Instituto Universitário de Lisboa u Lisabonu.

Nakon održanih prezentacija, voditeljica UMS-a, Suzana Karabaić i koordinatorica za odlaznu mobilnost studenata Irena Šimek Klarić su moderirale panel o iskustvima s razmjene sa ECTS koordinatoricom doc. dr. sc. Martinom Solenički i studentima koji su bili na međunarodnoj razmjeni ili koji se trenutno nalaze.

Na kraju programa svi studenti koji su prisustvovali ovom događaju imali su prilike postavljati pitanja unutar virtualnih štandova/soba zemalja i komunicirati sa studentima - predstavnicima svake zemlje.

PROGRAM


Kopija datoteke Sajam mobilnosti 2019_2.pptx

PREZENTACIJA O PROGRAMIMA MOBILNOSTI ZA STUDENTE NA EFZG-u

VIRTUALNI KEFA KAFE ITALIJA

iskustva studenata EFZG-a na razmjeni

15. prosinca 2020.

Ured za međunarodnu suradnju organizirao je 15. prosinca 2020. VIRTUALNI KEFA KAFE ITALIJA putem Google Meeta sa studentima koji su ranijih godina bili na međunarodnoj razmjeni u Italiji.

Troje studenta, Tesa Klen, Dora Varnica i Lea Mišura, podijelili su svoja iskustva za one koji će tek otići na razmjenu.

Uz puno savjeta, ukratko su prenijeli svoja sjećanja, upozorili na bitno, istaknuli velike prednosti. Prema njihovim riječima razmjena je utjecala na njihov osobni i profesionalni razvoj te ostavila pamćenje za budućnost.

Možete ih poslušati na snimkama :-).

Italija Virtualni KefaKafe 2020! (2020-12-15 at 02:05 GMT-8)

U VIRTUALNOM KEFA KAFE ITALIJA SUDJELUJU:

  1. Tesa Klen, studentica EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE: Università degli Studi di Padova, Padova; bila na razmjeni u ak. god. 19./20.

  2. Dora Varnica, studentica EFZG-a, PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+ SVEUČILIŠTE: LUISS - Luiss Guido Carli Libera Università Internazionale degli studi Guido Carli, Rim; bila na razmjeni u ak. god. 18./19.

  3. Lea Mišura, studentica EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE: LUISS - Luiss Guido Carli Libera Università Internazionale degli studi Guido Carli, Rim; bila na razmjeni u ak. god. 20./21.

MODERATORICA: Irena Šimek Klarić, koordinatorica za mobilnost

VIRTUALNI KEFA KAFE AUSTRIJA

iskustva studenata EFZG-a na razmjeni

9. prosinca 2020.

9. prosinca 2020.

Ured za međunarodnu suradnju organizirao je 9. prosinca 2020. VIRTUALNI KEFA KAFE AUSTRIJA putem Google Meeta sa studentima koji su ranijih godina bili na međunarodnoj razmjeni u Austriji.

Troje studenta, neki od njih su sad već bivši studenti, Andrijana Jurić, Dominik Vukušić i Lucija Hren, podijelili su svoja iskustva za one koji će tek otići na razmjenu.

Uz puno savjeta, ukratko su prenijeli svoja sjećanja, upozorili na bitno, istaknuli velike prednosti. Razmjena je utjecala na njihov osobni i profesionalni razvoj te ostavila pamćenje za budućnost.

Možete ih poslušati na snimkama :-).

Austrija Virtualni KefaKafe 2020! (2020-12-09 at 02:04 GMT-8)

U VIRTUALNOM KEFA KAFE AUSTRIJA SUDJELUJU:

Andrijana Jurić, studentica EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE: ERASMUS+ CAMPUS 02 Fachhochschule der Wirtschaft, Graz; bila na razmjeni u ak. god. 19./20.

Dominik Vukušić, student EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: CEEPUS; SVEUČILIŠTE: Fachhochschul-Studiengange Burgenland, Eisenstadt; bio na razmjeni u ak. god. 19./20.

Lucija Hren, studentica EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE Universität Alpen-Adria, Klagenfurt; bila na razmjeni u ak. god. 18./19.


MODERATORICA: Irena Šimek Klarić, koordinatorica za mobilnost

VIRTUALNI KEFA KAFE ŠVEDSKA

iskustva studenata EFZG-a na razmjeni

8. prosinca 2020.

8. prosinca 2020.

Ured za međunarodnu suradnju organizirao je 8. prosinca 2020. prvi VIRTUALNI KEFA KAFE putem Google Meeta sa studentima sa studentima koji su ranijih godina bili na međunarodnoj razmjeni u Švedskoj.

Troje studenta, neki od njih su sad već bivši studenti, Ivan Vuk, Marko Štimac i Tin Kaurić, podijelili su svoja iskustva za one koji će tek otići na razmjenu.

Uz puno savjeta, ukratko su prenijeli svoja sjećanja, upozorili na bitno, istaknuli velike prednosti. Razmjena je utjecala na njihov osobni i profesionalni razvoj te ostavila pamćenje za budućnost.

Možete ih poslušati na snimkama :-).

Švedska Virtualni KefaKafe 2020! (2020-12-08 at 04:05 GMT-8)

U VIRTUALNOM KEFA KAFE ŠVEDSKA SUDJELUJU:

Ivan Vuk, student EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE: Stockholm Business School, Stockholm University; bio na razmjeni u ak. god. 18./19.

Marko Štimac, student EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE: Stockholm Business School, Stockholm University; bio na razmjeni u ak. god. 19./20.

Tin Kaurić, student EFZG-a; PROGRAM RAZMJENE: ERASMUS+; SVEUČILIŠTE: Stockholm Business School, Stockholm University; bio na razmjeni u ak. god. 20./21.


MODERATORICA: Irena Šimek Klarić, koordinatorica za mobilnost

ONLINE RADIONICA

za studente koji odlaze na međunarodnu razmjenu u ak. god. 2020./21.

21. svibnja 2020.

ECTS koordinatorica Martina Nakić daje upute

21. svibnja 2020.

Ured za međunarodnu suradnju organizirao je ONLINE radionicu za studente koji odlaze na međunarodnu razmjenu u ak. god. 2020./21. Radionica se održala online, budući da studenti i dalje slušaju nastavu online zbog koronakrize te nije bilo moguće organizirati radionicu na Fakultetu.

Radionicu su držale Irena Šimek Klarić, koordinatorica za odlaznu mobilnost studenata i doc. dr. sc. Martina Nakić, ECTS koordinatorica.

Studenti su uz prezentacije i upute koje su dobili, mogli postavljati pitanja online - putem chata.

U nastavku je prezentacija s događanja. Sretno... :-)

Razmijeni se! - Odlazak na Erasmus+ mobilnost.pptx

PRIJE POČETKA ONLINE RADIONICE...


Irena Šimek Klarić drži prezentaciju

7. veljače 2020.

Održan Info dan o Erasmus+ natječaju za mobilnost studenata za studijski boravak - programske zemlje KA103 (EU) za ak.godinu 2020./21.


U četvrtak 6. 2. 2020. u 12h, u dvorani 3 Ured za međunarodnu suradnju EFZG-a zajedno sa ECTS koordinatoricom doc. dr. sc. Martinom Nakić održao je Info dan o Erasmus+ natječaju za mobilnost studenata za studijski boravak - programske zemlje KA103 (EU) za ak.godinu 2020./21.
Irena Šimek Klarić iz Ureda za međunarodnu suradnju prezentirala je osnovne značajke Natječaja, dok je ECTS koordinatorica doc. dr. sc. Martina Nakić studentima pojasnila postupak odabira i priznavanja kolegija koje će upisivati i polagati na partnerskoj instituciji u inozemstvu. Studenti su pokazali veliki interes te su nakon održanih prezentacija aktivno sudjelovali i postavljali mnoga pitanja vezana za sami Natječaj ali i o drugim mogućnostima mobilnosti.
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
17. siječnja 2020.

Održan Međunarodni sajam mobilnosti 2020. – Razmijeni se!


Na Ekonomskom fakultetu 15. siječnja 2020. održan je Međunarodni sajam mobilnosti 2020. - Razmijeni se! u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju. Suorganizatori su bile studentske udruge Ekonomska klinika i HSA uz potporu Europskog dokumentacijskog centra Knjižnično dokumentacijskog centra EFZG-a.
Studentima su predstavljene i mogućnosti mobilnosti s naglaskom na ERASMUS + program. Zašto je važno imati međunarodnih iskustava, kako to utječe na karijeru studentima je ispričao Joe Bašić, organizator ULTRA EUROPE, osnivač i direktor MPG vodeće marketinške i promocijske agencije u jugoistočnoj Europi. U sklopu događanja organizirana su i dva panela na kojima su sudjelovali poslodavci, alumni i studenti Ekonomskog fakulteta. Je li iskustvo međunarodne razmjene važno za buduću karijeru, odnosno je li međunarodna razmjena CV make up ili prednost pri zapošljavanju, studenti su mogli čuti od predstavnika top internacionalnih tvrtki: Aco Momčilović - CEO, FutureHR; predsjednik udruge MBA CROATIA, Sara Delač – People Operations Generalist, Infobip, Andrea Pančur - Brand Partnership Manager, EMEA FOREO. U panelu su sudjelovali i svoja iskustva podijelili i studenti Dora Novak i Dominik Vukušić, te prof. dr. sc. Mario Spremić, voditelj BDIB i MMI studija i koordinator Savjeta za suradnju s gospodarstvom.
Na drugom panelu pod nazivom Kraće međunarodne mobilnosti – putovanja sa svrhom? predstavnici studentskih udruga Ekonomske klinike, HSA te Erasmus Student Networka i Work & Travela te Hrvatske akademske zajednice predstavili su kraće programe mobilnosti koji su studentima na raspolaganju.Informacije o parterskim institucijama EFZG-a za međunarodnu razmjenu studenti su mogli dobiti na štandovima, a predstavljeno je njih više od 140. Informacije su dijelili studenti EFZG-a koji su bili na razmjeni te strani studenti koji su trenutno na razmjeni na EFZG-u.
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
6. prosinca 2019.

ORGANIZIRAN DAN OTVORENIH VRATA EFZG-a


EFZG je 6. prosinca 2019. organizirao Dan otvorenih vrata za srednjoškolce viših razreda. Ured za međunarodnu suradnju je na svom štandu promovirao studentsku razmjenu.
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
25. siječnja 2019.

RAZMIJENI SE! Radionica za prijavu na Erasmus+ natječaj za studijski boravak 2019./20. - 29.1., 14 h


Dragi studenti,obavještavamo vas i pozivamo na Razmijeni se! Radionicu za prijavu na Erasmus+ Natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak u akademskoj godini 2019./2020. koja će se održati 29.1.2019. u 14 sati u dvorani 7.BITNO:pratite aktualne vijesti na EFZG webuposjetite naš Facebook profilpročitajte Natječaj i pripremite pitanja!Dođite i saznajte kako se kvalitetno prijaviti. Sretno!
07. prosinca 2018.

Međunarodni sajam mobilnosti "RAZMIJENI SE! 2019."


ŽELIŠ ISKUSITI ŽIVOT I STUDIRANJE U INOZEMSTVU?ŽELIŠ SAZNATI GDJE IĆI NA RAZMJENU?ŽELIŠ ČUTI ZAŠTO JE POSLODAVCIMA MEĐUNARODNA RAZMJENA VAŽNA?I NA KRAJU, ŽELIŠ SAZNATI KAKO ĆE RAZMJENA UTJECATI NA TVOJU BUDUĆNOST?
Ako je barem na jedno od ovih pitanja tvoj odgovor DA!, pridruži nam se 11. prosinca 2018. od 10 do 14 sati na Međunarodnom sajmu mobilnosti Razmijeni se 2019. u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta – Zagreb u suradnji sa studentskim udrugama Ekonomska klinika i HSA i s EDC-KDC.Program događanja obuhvaća edukativna i zanimljivih predavanja te razgovore i predstavljanje preko 120 međunarodnih partnerskih institucija EFZG-a za razmjenu. Detaljan program pogledajte ovdje
29. siječnja 2018.

Sastanak sa studentima - Erasmus+ natječaj za studijski boravak 2018./19. - 1.2.2018., 12 h


U četvrtak 1.2.2018. održat će se sastanak na kojem će studenti moći dobiti detaljnije informacije o Natječaju i postupku prijave od ECTS koordinatora prof. dr. sc. Marija Spremića i predstavnika Ureda za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta. Sastanak će se održati u dvorani 14 u 12 sati.Molimo studente da se odazovu u što većem broju kako bi se što kvalitetnije prijavili.
19. siječnja 2018.

Održan Međunarodni sajam mobilnosti 2018. – RAZMIJENI SE!


U organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 18. siječnja 2018. održan je Međunarodni sajam mobilnosti 2018. - Razmijeni se! Sajam je bio organiziran za studente Ekonomskog fakulteta s ciljem da ih se informira i zainteresira za studentsku razmjenu. U sklopu događanja organizirana su edukativna i interesantna predavanja i paneli. Studentima su prezentirane mogućnosti mobilnosti s naglaskom na ERASMUS + program, a informacije iz prve ruke mogli su dobiti i na štandovima s promotivnim materijalima međunarodnih partnerskih institucija EFZG-a. Predstavljeno je njih više od 120, a prezenteri su bili studenti EFZG-a koji su bili na razmjeni te strani studenti koji ovdje borave na razmjeni. Svoje bilateralne stipendije sa sveučilištima izvan Europe predstavilo je na štandu i Sveučilište u Zagrebu. Bogati program upotpunili su zanimljivi gosti, bivši studenti Ekonomskog fakulteta - Tomislav Perko i Luka Bulić. Perko, poznati globetrotter odbacio je karijeru brokera i počeo intenzivno putovati po svijetu te pisati o tome. Kroz svoje predavanje studentima je približio putovanja iz različitih perspektiva te ih potaknuo da se odvaže odmaknuti od zone komfora i krenu u svijet kroz studentsku razmjenu. Posebno zanimljivo bilo je i na panelima koje je na sebi svojstven način moderirao Luka Bulić. Panelisti, među kojima su bili NJ. E. Tanya Dimitrova Dimitrova, veleposlanica Bugarske, doc. dr. sc. Vatroslav Škare, doc. dr. sc. Ozana Nadoveza, Tomislav Perko te studenti koji su već bili na razmjeni, pričali su o svojim iskustvima o studiranju i životu u inozemstvu. Odličnu atmosferu dodatno je zagrijao Luka imitirajući uz gitaru poznate hrvatske pjevače.Pogledajte kratki video!
Ovdje možete pogledati fotografije sa događanja u albumu na našoj FB stranici.
21. siječnja 2016.

Održan ERASMUS+ info dan


Ured za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 21. siječnja 2016. organizirao je informativni dan o ERASMUS + programu za studentsku mobilnost kao i o ostalim mogućnostima mobilnosti za studente.Na samom početku okupljene studente je pozdravio prof. dr. sc. Jurica Pavičić, prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije. Suzana Karabaić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju održala je uvodnu prezentaciju o mobilnosti, dok je Ivana Bacan, koordinatorica za odlaznu mobilnost prezentirala mogućnosti mobilnosti za studente s naglaskom na ERASMUS +.Ove godine zemlja partnere je bila Bugarska, stoga ju je predstavila je Tanya Dimitrova, veleposlanica Bugarske u RH.Studenti su imali prilike saznati i više o stipendiji „Best of South East“ koju dodjeljuje ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK D.D.
U sklopu ERASMUS+ Info dana organiziran je i „EFZG sajam mobilnosti“ na kojem su studenti koji su bili na razmjeni i strani studenti koji su ovdje na razmjeni davali informacije svim zainteresiranima o sveučilištima/fakultetima koji se mogu odabrati za razmjenu u ak. god. 2016./17. Na kraju su uslijedile prezentacije iskustva studenata EFZG-a koji su bili na mobilnosti i prezentacije iskustva stranih studenata na razmjeni na EFZG-u.